KONYA / ILGIN - Şehit Mustafa Deniz Kağnıcı İlkokulu

Eyl

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM); teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır.

TBM eğitim materyalleri, Yeşilay Bilim Kurulu üyeleri ve alan uzmanları tarafından, MEB’in öğretim kademelerine göre kazanım temelli ve modüler olarak hazırlanmıştır. TBM kapsamında; yaş gruplarına özel olarak hazırlanan eğitim materyalleri; kitap, broşür, afiş ve videoları kapsamaktadır. Bu amaçla hazırlanan eğitim içeriklerine, tbm.org.tr adresinden ücretsiz olarak erişilebilmektedir.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile Yeşilay arasında 2014 yılında imzalanan protokolle uygulanmaya başlanan TBM, Türkiye genelinde her yıl milyonlarca öğrenciye ve veliye ulaşmaktadır. Program, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Millî Savunma Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Kızılay gibi birçok kamu kurumu ve özel kurumla iş birliği içinde yaygınlaştırılmaktadır. Geliştirilen iş birlikleri sayesinde TBM, her yıl ortalama 10 milyon öğrenci ile 3 milyon yetişkine ulaşmaya devam etmektedir.